Docenten

Sinds de veranderingen binnen het VMBO is er sterk behoefte aan bijscholingen bij de docenten. Binnen het profiel HBR is de Recreatie vaak een ondergeschoven kindje binnen de opleiding. Van veel docenten horen wij dat zij Recreatie aanbieden, maar dat dit ‘in de schoenen geschoven’ is.

Docenten weten er te weinig van en willen meer kennis krijgen van de branche. Als de kennis bij de docenten terecht komt, kan de positie van recreatie binnen de opleiding alleen maar groeien.

Recreatie en toerisme, is een belangrijke sector voor de economie van Nederland. De sector is goed voor 6,4 procent van het aantal banen. Aan welke banen moet je dan denken? Waar vindt je die banen? Wat zijn trends binnen de recreatie? Waar en wat zijn de ontwikkelingen? Aan wat voor een soort bedrijven moet je denken? Welke projecten kan je opzetten binnen de recreatie en hoe doe je dat? Allemaal vragen waar RecreatieTraining je antwoord op kan geven.
Wij bieden bijscholingen aan docenten die minder bekend zijn in het vak en aan docenten die hier al meer ervaring mee hebben. Daarnaast bieden wij ook trainingen op maat. Voor ieder wat wils.

 

Wij bieden 3 trainingen aan, die perfect aansluiten bij de opleiding HBR.

Recreatie in het VMBO, is een basistraining die verplicht wordt gesteld door het VMBO platform. Zonder deze training mag u geen les geven in het vak recreatie.

Recreatie in de praktijk, is een mooie aanvulling op de basistraining.  U wordt bij de hand genomen in de wereld van recreatie. U krijgt een routebeschrijving van de branche. Zo ontwikkeld u niet alleen meer kennis van de mogelijkheden binnen de branche maar u zult ook stageplekken kunnen verzamelen. Vooral de docenten die nieuw zijn in de recreatiebranche, zullen binnen deze training meer handvatten krijgen. Daarnaast krijgt u tools om bedrijven enthousiast te maken voor een stage met een VMBO leerling

Trends en ontwikkelingen, is een verdiepende training die net een stukje verder gaat. Met onze brede kijk op de branche, gaan wij ons nu specialiseren op de trends en ontwikkelingen in de branche. Wat speelt er zoal en hoe maak je de vertaalslag naar het klaslokaal? Ook MBO docenten zijn enthousiast over deze training!

Naast trainingen die docenten kunnen volgen, heeft RecreatieTraining.nl ook trainingen voor leerlingen. VMBO leerlingen kunnen een werkweek volgen op een recreatiebedrijf. Zo leert de leerling alle facetten kennen van een recreatiebedrijf.
Daarnaast is er voor zowel MBO als VMBO leerlingen een training ontwikkeld wat zich specifiek op animatie richt (Sport Spel Show Tochten Creativiteit). Deze laatste training kan zowel op eigen locatie plaatsvinden, als op een recreatiebedrijf in het midden van het land.

Lees de trainingen eens rustig door en wie weet tot snel in een van de trainingen!